Berghellblad maj 2024


Stort tack!

Den 20 april samlades vi för vårens trädgårdsdag. Stort tack alla för goda insatser med att få ut våra utemöbler, olja in dem och rensa ut i trappuppgångar och vindar, med mera.

Det finns dock en stor mängd omärkta cyklar i våra källarutrymmen. De får stå i karantän ett år, men efter det skänks eller slängs de. Så ta hand om din cykel. När vi ändå är inne på temat cyklar, så går det numera bra att låsa fast sin cykel i portalerna Vattugatan 4 och Paradisgatan.

Energispartips i vardagen
Nästa del i vår miniserie om energispartips gäller köket.

Att använda en vattenkokare när du skall koka upp vatten gör att det går snabbt och är energisnålt.
Fyll diskmaskinen. Att undvika halvfulla maskiner sparar massor av energi. Och välj program med energisparläge. Ställ in rätt temperatur i kyl och frys, +4 grader i kylen och -18 grader i frysen. Behöver du köpa nya vitvaror så välj de energisnåla varianterna.

Du kan läsa mer om energispartips här:
Göteborg Energi – Trygga elavtal med schyssta villkor (goteborgenergi.se)

Grillsäsong
Nu är grillsäsongen officiellt igång. Vi vill påminna att man ska tända grillarna med de skorstenständare eller tändrör som finns tillhands. Så sparar vi in på tändvätskan, som på grund av brandrisk ändå inte får förvaras i förråd eller andra skrymslen. Så skorstenständare är bra både för vår plånbok, miljö och säkerhet.  

Felanmälan
Upptäcker du något i vår fastighet som inte fungerar eller som har gått sönder, till exempel att en lampa lossnat från fasaden, en tvättmaskin eller torktumlare som inte fungerar eller att en port inte stängs ordentligt, så måste vi alla hjälpas åt att felanmäla. Det gör du lätt på mitt HSB.

Portar
Med start vecka 20 kommer våra stora portar att målas om och fixas till. 

Föreningsstämma
Den 28 maj kl 18.00 träffas vi på gården för vår årliga stämma. Efter avslutat möte, hugger vi traditionsenligt in på smörgåstårta. Varmt välkomna!

Hälsning
Styrelsen Brf Berghell