Berghellbladet Sommar 2023

Hej alla medlemmar!

Sommaren är här och grillsäsongen i full fart. Vi är glada över att ha en trevlig innergård med mycket grönska och flera platser att sitta på. Det är alla medlemmars gemensamma ansvar att hjälpa till att hålla den fin!

Sittplatserna
De sittplatser som finns runtom på gården är fria att användas av alla. Det går dock inte att boka dessa, mer än möjligtvis med en lapp på bordet några timmar innan man ska använda det. Vi har förstått att det blivit ett par missförstånd då några har “bokat” på Berghells facebook-grupp. Vi påminner om att den gruppen inte är en officiell kommunikationsväg, varken till styrelsen eller på andra sätt, utan en grupp för kommunikation mellan de medlemmar som önskar vara med i gruppen om man t.ex. vill låna något, ha hjälp med något, göra en efterlysning etc. Alla medlemmar använder inte facebook eller är med i gruppen, så det kan inte användas för bokning etc. 

Grillning
Föreningen har gemensamma grillar på flera platser som alla medlemmar kan använda. Vid varje grill finns skorstenständare som ska användas istället för tändvätska som bestämt undanbedes på hela gården. Tändvätska får inte förvaras i källar- och vindsförråd. Så här gör du för att använda skortsenständarna:

1. Fyll skorstenständaren med önskad mängd briketter
2. Lägg 2-3 st tändkuber mitt på gallret.  Tänd dem och ställ skorstenständaren ovanpå.
(Fungerar även med tidningspapper, men stoppa då dessa i botten på skorstenständaren)
3. Låt värmen utvecklas under 25-30 minuter. Först när briketterna har blivit askgrå är de klara.
4. Ta på en grillhandske och häll försiktigt över briketterna på brikettgallret, var aktsam med att glöden kan sprätta. 

Trädgårdsredskap, vattning etc.
För den som vill låna trädgårdsredskap finns det i föreningens förråd i cykelrummet vid Paradisgatan 21.  Använd gärna vattenslangar och kannor för att vattna växter som ser ut att behöva det – allt utöver pallkragarna är vårt gemensamma. Bär får gärna plockas, men tänk på att det kan vara fler som vill ha 🙂
Sandlådan vid lekplatsen ska täckas med skyddsnätet efter användning.

Tänk också på att hålla portar och dörrar stängda för att förhindra stölder och  att råttor tar sig in på vår gård. 

Årsstämma och ny styrelse
Årsstämman 2023 hölls den 30 maj med traditionsenlig pizza på gården efteråt. Under stämman  avtackades Nina Lestrup, Markus Hammarsten och Emil Stålnacke från styrelsen – stort tack för er insats!
Styrelsen består nu  av Anneli Ericsson (ordf.), Martin Egri, Marcus Flodin, Ingrid Fränne och Benny Thern. I styrelsen ingår också Emma Hård som HSB-representant.

Önskar du få protokollet från årsstämman, eller vill komma i kontakt med styrelsen av andra anledningar, maila oss gärna på brfberghell@gmail.com 

Uppdatering takbytet – 2023
Arbetet på Fjällgatan är nu klart och ställningarna har tagits ner. Arbetet fortskrider på övre Vattugatan och prel. start på Paradisgatan är v.34 (byggställningar sätts  upp dessförinnan). Projektet följer hittills både budget och tidsplan.

Avfallsrum – Paradisgatan
Under v. 26 så stängs soprummet på Paradisgatan. Info om detta har delats ut separat, läs det då det finns info som angår alla medlemmar i föreningen. Kom ihåg att sortera så mycket som möjligt av förpackningar samt att använda komposten (det går utmärkt att slänga kompostpåsar med matavfall i den gröna komposten så blir det så småningom fin jord som vi själva kan använda på gården) – både för miljöns skull och för föreningens ekonomi som påverkar oss alla!

TREVLIG SOMMAR!

önskar,
Styrelsen
brfberghell@gmail.com