Berghellbladet Mars 2021

Vi hoppas att det är bra med er och att ni kunnat vara ute i det fina vårvädret. Vi har satt ihop ett Berghellblad med information som vi tror kan vara av värde för våra medlemmar. 

Trapphusrenoveringen 

Just nu pågår en process med slutarbete och besiktning av de två första trappuppgångarna. Arbete pågår i ytterligare trappuppgångar. Planen och förhoppningen är att alla trappuppgångar ska vara klara runt midsommar så länge inga oförutsedda hinder eller förseningar uppkommer.

Vårens trädgårdsdag 17/4!

Vårens trädgårdsdag är lördagen 17/4. Vi samlas kl.10.00 vid lekplatsen. Vi hälsar våren och varandra välkomna. Vi hjälps sedan åt att plantera blommor, plocka fram utemöbler och grillar. 

Som vanligt kommer det finnas en container där man kan slänga större saker samt en vagn för el-avfall. Vi planerar för att Saronkyrkan ska komma med en bil för att ta emot sådant som går att skänka. Så passa på att rensa och skänk bort saker som kan komma till användning igen! 

Kom ihåg att märka upp era cyklar med namn, lägenhetsnummer och datum. De cyklar som inte är uppmärkta kommer sättas i karantän till höstens trädgårdsdag och om ingen gjort anspråk på cykeln skänks den bort. 

Ifall vädret tillåter så planerar vi att grilla korv eller köpa pizza som avslutning!

Hyreshöjning 

Styrelsen har beslutat att genomföra en hyreshöjning på 2%, från andra kvartalet 2021 och ytterligare 2% 2022 för att säkra buffert även för kommande större underhållsarbeten som är planerade och för att löpande kostnader genom åren har ökat med tanke på inflationen (exempelvis sophämtning). 

Vår gemensamma gård & trädgårdsgruppen

Samtliga sittgrupper/utemöbler & grillar som föreningen äger får disponeras av våra medlemmar, oavsett vilken uppgång man bor i. Grillning med kol- eller gasolgrill på balkong är inte tillåten pga brandrisk. 

Det finns gott om bärbuskar och fruktträd på gården som samtliga grannar får plocka av. Det finns också pallkragar som medlemmar odlar i, dessa grödor får endast skördas av den som disponerar pallkragen. Det finns också en gemensam pallkrage för hela föreningen. Om du är intresserad av att odla i pallkrage, ta kontakt med Facebookgruppen Odling Brf Berghell. Det är en medlemsdriven grupp, dvs styrelsen är inte delaktiga i att sköta den. 

Vill du vara med i styrelsen?

Vi söker personer till styrelsen! Vill du vara med och påverka ditt boende? Styrelsen träffas normalt en gång i månaden. Du får en inblick i vad som är på gång och får möjlighet att driva projekt tillsammans med dina grannar. Arvode ges årligen. Om du är intresserad kontakta Adrian i valberedningen. Adrian Nordenborg, anordenborg@hotmail.com, 0739-335074.

Trevliga vårhälsningar önskar styrelsen!