Berghellbladet Juni 2021

Vi hoppas att det är bra med er och att ni njuter av det fina sommarvädret. Vi har satt ihop ett Berghellblad med information som vi tror kan vara av värde för våra medlemmar inför sommaren. 

Vår gemensamma gård & grillning

Många av oss njuter av att grillsäsongen har börjat. För att undvika tändvätska, vilket undanbedes på gården, har vi placerat ut skorstenständare vid grillarna. Tändvätska och annat brandfarligt får ej förvaras i källar- och vindsförråd.

För den som vill låna trädgårdsredskap finns det i föreningens förråd i cykelrummet vid Paradisgatan 21. 

Kom ihåg att sandlådan vid lekplatsen ska täckas med skyddsnätet efter användning. Tänk också på att hålla portar och dörrar stängda för att förhindra stölder och att råttor/annat tar sig in i vårt hus.

Trapphusrenoveringen & föreningslokalen

Många av trapphus börjar bli klara, men det är fortfarande en del kvar.  Om du har synpunkter på något som behöver åtgärdas rapporterar du detta till vår samordnare Mette på mette_ub@hotmail.com Allt som rapporteras följs upp vid slutbesiktning.

Det förväntade slutdatumet för trapphusrenoveringen sammanfaller med besiktningsdatumet onsdag 7/7, därefter kommer endast kvalitetsåtgärder från besiktningen att genomföras.

Föreningslokalen kommer strax därefter att tömmas och därefter städas. Den har under renoveringen varit reserverad för våra byggare. Uthyrning av lokalen kommer vara möjligt från september med förhoppning om tidigare datum än så.

Angående postboxarna så har det varit många inblandade parter fram till att de ska slutbesiktigas av Postnord. Förseningar som vi inte haft möjlighet att styra över har gjort att det dragit ut på tiden. Uppmärkning av fler brevlådor och utdelning av nycklar görs under veckan. Slutgiltlig besiktning och att de tas i bruk görs när alla processer är klara (förhoppningsvis senast vid slutbesiktningen).

Hemsidan

Vi har tidigare arbetat med vår hemsida där ni kan finna svar på många av våra gemensamma frågor. Vi kommer lägga ut fler vanliga frågor kring exempelvis renovering på hemsidan. Ta gärna för vana att titta där om du finner svar på din fråga innan du hör av dig till styrelsen. Prenumerera gärna på notiser om uppdateringar på bloggen, det är via vår blogg som vi snabbt kan nå ut med information. www.berghell.se

Tvättstugor

Torktid gäller en timma efter bokad tvättid. 

Portkod

På vår trädgårdsdag informerade vi om byte av portkod, detta har av tekniska problem inte fungerat. Vi har för avsikt att byta portkod så fort trapphuserenoveringen är klar, vi återkommer när det är dags.  

Årsstämman 3/6 & ny styrelse

I början av juni hölls stämman utomhus med tanke på Covid-19. Vi tackade av Martin, Josefine, Jonatan B och Salim, återigen stort TACK för er insats! Den nya styrelsens medlemmar och dess olika poster kommer att tydliggöras efter sommaren genom att listan på våra anslagstavlor i våra uppgångar uppdateras.

Trevlig sommar önskar styrelsen!